Okategoriserade

Rullrån med hjortronsylt och grädde

Ja nu närmar sig julen med stormsteg. Allt är färdigt här hemma men jag skall göra julskinkan i morgon.

December har flugit förbi och nu står vi här dan för dan före doppare dagen.
Det jag har kvar är julskinkan men den gör jag i morgon.

Men idag har jag gjort rullrån som är så fantastiskt goda och som jag serverar med vispad grädde med hjortronsylt i och lite vaniljsocker…helt underbart gott är det.

Rullrånen är så hållbara så man kan ha dem länge i en burk så jag rekommenderar verkligen detta. Jag fick ett rånlagg i julklapp för två år sedan och det är det bästa jag haft. Fint mönster blir det oxå.

Till ca 25 rullrån:

125 gram smör
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk nystött kardemumma el vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör så här:

  • Vispa ägg och socker pösigt
  • Tillsätt smör, kardemmumma och mjöl och bakpulver
  • Värm rånjärnet
  • Smörj in järnet inför första gräddningen om du har ett nytt järn
  • Lägg en lagom klick smet (dryg tesked)  i gärnet och tryck till lätt när du stänger järnet så att det flyter ut
  • Grädda 45 sec-1 minut ev längre beroende på rånjärn ( men passa på den för det bränner fort)
  • Rulla snabbt upp dem en pinne, eller jag brukar lägga de snabbt på en tallrik och sedan försiktigt rulla med fingrarna till ett rån. 
  • Låt svalna innan du packar dem i en kakburk
  • Servera med vispad grädde med lite vaniljsocker och vanligt socker i och hjortronsylt . Smaka av efter behag men jag lovar det är helt underbart gott.

Hoppas ni har blivit inspirerade

och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s