Okategoriserade

Banankaka

Denna banankakan är den bästa jag gjort. Saftig och med smak av kanel och banan harmonierar väldigt bra.

Liten notis:

Det jag gjorde var att dela äggen och vispa äggulor och socker för sig och sedan vispade äggvitan till hårt skum som jag sist av allt rörde ner försiktigt i smeten för att få den lite luftig.

INGREDIENSER
 portioner/st.
2 st stora övermogna bananer
50 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst.
Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten.

2. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 – 50 min 175 grader.

Hoppas ni har blivit inspirerade

och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s