Okategoriserade

Birgittas goda tårta

Bottnar:
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl Rice krispies el rispuffar

Fyllning:

4 äggulor
1 dl socker 
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
100 g margarin eller smör

Garnering:

4 dl grädde
25-50 g blockchoklad eller jordgubbar, bär m.m

1. Vispa äggvitor och socker till en tjock smet. Vänd ner rispuffarna.
Bred ut smeten i en smort långpanna 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.

2. Grädda mitt i ugnen i 125 grader i 1 timme.

3. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar i ca 15 min i ugnen. 
Stjälp upp den på ett galler och ta
bort papperet medan kakan är varm.


4. Blanda äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl. 
Sjud under omrörning till krämen börjar tjockna. 
Ta av kastrullen och klicka i smöret under omrörning.

5. Dela marängbotten i 2 delar. Bred kräm på den ena och lägg den andra uppå
Vispa grädden tjock. Bred den över tårtan.


6. Smält chokladen i vatten bad eller på full effekt 1/2 – 1 minut i micro. Låt den svalna. 
Ringla den dekorativt över grädden.

Vill man ha en större tårta så gör 2 bottnar snabbt går det ju om man har varmluft ugn och kan 
grädda båda på samma gång. Denna tårta är väldigt mättsam och är faktiskt godast när den fått 
stått en natt i kylen och fått dragit sig lite och alla goda smaker kommer till sin rätt. 

Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s