Okategoriserade

Underbart goda äppleknyten

Igår var det stora bakar dagen. Det var nu dax att fylla på gofika lagret lite så det blev att baka banankaka, kanelbullar och äppleknyten. 

Äppleknytena blev fantastiskt goda och skall absolut göras igen. 

Gjorde en vanlig vetedeg efter receptet på mjölpaketet 
Degen fick jäsa i ca 50 minuter till dubbel storlek

Ingredienser 

Räcker till 40-45 st äppleknyten
225 grader
5 st normal stora äpplen
3 msk rörsocker/socker
2 msk kanel
1/2 tsk vaniljsocker (valfritt)

Under tiden degen jäser: skalar man äpplena och skär dem i små tärningar.
  • Smält en ordentlig klick med smör i en stekpanna och häll i rörsocker eller vanligt socker, kanelen, vaniljsocker och i med äppletärningarna. 
  • Låt detta få puttra till äpplen är lite mjuka och socker/kanel röran är lite klistrig, låt svalna något. 
  • Dela degen i två delar
  • Kavla ut ena delen i en stor rektangulär. Dela denna sedan i ca 20-24 fyrkanter
  • Klicka på lite äpplemos och sedan en tsk av de stekta äpplena i kanel/sockerröran
  • Vik sedan ändarna upp mot mitten och vrid till. 

Bäst resultat får du om man sätter formarna i muffinsplåt för då får de en fin form och flyter inte ut.
  • Låt jäsa i ca 30 minuter och pensla sedan med ägg och strö på lite pärlsocker.
  • Mitt i ugnen på 225 grader ca 7-9 minuter tills de får fin färg

Lycka till med bakningen…
Hoppas ni har blivit inspirerade
och att ni fortsätter att läsa min blogg
Camilla 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s